Inspiratie Lezing

Over nut en noodzaak om anders te gaan werken voor organisatie en individu

inspirerende lezingen mindshakeDeze inspiratie lezing creëert op inspirerende wijze het bewustzijn dat we in beweging moeten komen. Dat we niet meer zonder flexibiliteit, aanpassingsvermogen en lef kunnen. Het lef om je af te vragen waarom je doet wat je doet. Als individu, team en organisatie.

Verandering is tegenwoordig het vertrekpunt. Terwijl robots veel werk automatiseren, organisaties als Uber, Thuisafgehaald en Airbnb de markt zoals we die kennen hebben opgeschud, onderzoekt Facebook de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten op basis van je facebook vrienden i.p.v. op het arbeidscontract. Nu kun je er natuurlijk op gokken dat het jouw tijd wel zal duren maar de kans is groot dat dit soort ontwikkelingen sneller gaan dan je denkt. Voor je het weet is jouw werk of organisatie het antwoord op een achterhaalde vraag. Beter kun je daarom het heft in eigen hand nemen en ontwikkeling jouw uitgangspunt maken.

Voor organisaties die in beweging willen komen.

Bij de gemeente Oldambt willen we graag Het Nieuwe Werken invoeren. Bij mijn zoektocht als projectleider stuitte ik op de down-to-earth aanpak van Mindshake. Deze en de heerlijk frisse look-and-feel van de website  triggerden mij. Ik heb Mindshake gevraagd om een inspiratiesessie te houden voor ons projectteam.

Gevolg: een zeer geslaagde middag waarin niet zozeer het Nieuwe Werken centraal staat, maar meer de vraag ‘Hoe willen wij nu anders werken’. En das heel wat anders (of toch niet?).

Richard HopmanGemeente Oldambt - projectleider Het Nieuwe Werken