Over Mindshake

De wereld om ons heen verandert snel.

Verander je met plezier mee? Of overvalt het je?

Onze ervaring leert dat organisaties weten dat het anders moet, maar niet goed weten hoe je het (werk) ook anders DOET. Daarom helpt Mindshake organisaties, teams en individuen spelenderwijs ontdekken hoe ze het beste met de tijd meegaan. In ‘kant en klaar oplossingen’ geloven wij niet. Daarvoor verschillen mensen en organisaties te veel. Wij ondersteunen liever bij het vinden van de eigen optimale ontwikkeling. Bij nieuwe manieren van werken, leven en leren. Vernieuwing die ervoor zorgt dat je de dag van morgen flexibel en vol energie tegemoet treedt.

Mindset & Gedrag (Mindshake)

Organisaties veranderen de mensen niet. Mensen veranderen de organisatie, als zij dat willen (It’s al in the mind). Daarom zet Mindshake zich in mensen binnen organisaties te laten experimenteren met andere manieren van werken, leven en leren (the shake). Want pas als je ontdekt wat de voordelen van verandering zijn, wil en doe je het ook anders.

We leven, zijn en doen wat we adviseren

Zelf willen en doen Saskia Langenberg en Roos Wouters, de managing partners van Mindshake, het al jaren anders. Sinds 2015 doen ze dat samen! Saskia vanuit Linz (Oostenrijk). Roos vanuit Amsterdam. Daarmee brengen ze Het Nieuwe SamenWerken op een hoger plan. Binnen hun eigen organisatie en mogelijk ook binnen die van jou.

Roos Wouters is prikkelend en zet aan tot actie

Roos kan de noodzaak om in beweging te komen goed voelbaar maken en prikkelt op inspirerende wijze om in beweging te komen. Ze zet aan tot actie met gevoel voor humor en zelfspot. Roos schudt mensen met respect wakker. Zodat zij hun ogen openen voor een nieuw toekomst perspectief.

Saskia Langenberg is doelgericht, motiverend en praktisch/pragmatisch

Saskia kan grote organisatiedoelen goed in kaart brengen en vertalen naar praktische manieren om daar als individu, team en organisatie mee aan de slag te gaan. Zij is een groot fan van de inzet van digitale middelen die helpen meer uit jezelf en de samenwerking te halen. Met een aanstekelijk enthousiasme zet zij anderen ertoe aan om ook nieuwe dingen uit te proberen en zo hun gedrag te veranderen.

De principes van Mindshake

  • Mindshake gelooft in mensen, niet in functies en hiërarchie

  • De enige aanpak is een gelijkwaardige integrale aanpak

  • Een Mindshake werkt alleen als je mag vallen en opstaan

    Alleen spelenderwijs kun je je optimaal ontwikkelen. Fouten maken hoort daarbij, zolang je er maar van leert .