Het Nieuwe Samenwerken – Teamsessie

Het Nieuwe Werken werkt pas goed als je het samen doet

Sta je op het punt over te stappen op een nieuwe manier van werken? Of doe je al aan het nieuwe werken en vind je dat de teamverbinding verslechtert? Dan is deze teamsessie ‘Het Nieuwe Samenwerken’ wat voor jouw team. Je leert: Het Nieuwe Werken op succesvolle wijze in te zetten; Samen de nieuwe speelruimte en spelregels te creëren om als team top resultaten te leveren; de verbinding met je team te behouden terwijl je elkaar de vrijheid en het vertrouwen geeft om eigen keuzes te maken.

Deze sessie geschikt voor teams die zich in een of meer van de volgende punten herkennen:

  • Je bent als team over op het nieuwe werken, maar merkt dat veel bij het ‘oude werken’ blijft
  • Je gaat binnenkort met je team over het Het Nieuwe Werken en weet nog niet goed hoe je daar in de samenwerking invulling aan geeft.
  • Wanneer jij en je collega’s niet op kantoor werken mis je het persoonlijk contact.
  • Er wordt gesproken over vertrouwen en loslaten, maar in de praktijk is dat niet altijd merkbaar.
  • In jouw team wordt nog vaak gelet op aanwezigheid, of iemand zijn uren wel maakt, in plaats van op wat de resultaten zijn.

Wat zeggen andere deelnemers over de Teamsessie?

“Goed dat jullie praktische oplossingen door medewerkers zelf laten maken, ondersteund met met de nodige handvatten, tips en adviezen.”

“Het is goed om, naast het toepassen van het nieuwe werken, ook eens goed na te denken over de manier van toepassen binnen een team. Want het is niet iets persoonlijks, het is iets dat je samen moet doen.”

“Een mooie manier om samen afspraken te maken en betrokken te raken bij het nieuwe werken.”

“Verrassend dat we met zoveel enthousiasme duidelijke nieuwe afspraken konden maken.”